Trailrunning met Kelly

Omdat we er gisterenavond een werkafspraak hadden en graag meerdere vliegen in één klap slaan, was een traillooptraining met Kelly op en rond de Koppenberg een prima plan.

In oktober nemen Kelly en ik als duo deel aan de HouffaRaid waar we onder tijdsdruk zullen traillopen, mountainbiken en kajakken in zes delen. We moeten daarbij steeds dicht bij elkaar blijven. Zodra je een tijdslimiet niet haalt, vlieg je allebei uit de race. Op tijd en stond samen trainen is dus aangewezen maar als mama’s en gezond ambitieuze collega’s op dezelfde hogeschool weten we van elkaar hoe druk ons leven is. Enerzijds begrijpen we elkaars overvolle agenda, anderzijds is het samen trainen geen evidentie. Maar waar een wil is, is een weg.

Wij zullen dus grotendeels individueel trainen maar gisteren hebben we dat voor het eerst samen gedaan. We zijn twee vrouwen die een uitdagend doel gesteld hebben, bereid zijn om diep te gaan als het moet en niet snel opgeven maar Kelly had nog nooit trail gelopen. Bijgevolg had ik geen idee wat ik mocht verwachten. Zij zelf misschien ook niet. We zouden zien.


De start aan de voet van de Koppenberg was direct in the face. Ik daag iedereen uit om over die bolle kasseien zonder stoppen helemaal tot boven te lopen. De stijgingsgraad is 22% en de afstand verrassend lang. Wij deden dat zonder te gaan wandelen. Kelly overtrof onmiddellijk mijn stoutste verwachtingen zodat ik dacht: yes! 

Boven op de top van de Koppenberg, volgde een stukje asfalt door prachtige grasvelden dat we rechts afsloegen om via een kiezelsteentjes pad naar beneden te lopen tot we aan de rand van het Koppenbergbos kwamen. In het paarse bos liepen we de Koppenberg op en neer alsof we er deel van uit maakten.

Om te eindigen wilden we nog eens de kasseien oplopen. Kwestie van onze kuiten te testen. Na drie vierden lopen, wijzigde het lopen van het laatste stukje naar een snelle stap. Maar daar lonkte de afdaling alweer. Zo konden we eindigen met twee kilometer vliegen en rennen.

Conclusie: we zijn een prima duo om samen te trailen. Het lopen verliep zo goed als synchroon. Eigenlijk, achteraf beschouwd, was dit geen verrassing want ik wist al langer dat Kelly een power woman was.


We liepen 10,6 km met 274 positieve hoogtemeters volgens Strava (en ruim 300 volgens Runkeeper) in 1u08. Goed voor 6’28” per kilometer. Super goed voor Kelly voor wie trail running een nieuwe sport is.

Ik geloof dat wij die HouffaRaid goed gaan doen want dit was nog maar het begin.

Auteur: katrn

Passion for trail running, mountain bike and kayak.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s