Wens

9c175786-1b77-4bf4-ac97-d6272e397a0f

Wensen en voornemens zijn goedbedoeld en terugblikken doet mijmeren. Straks zal ik zeggen welke wens dit jaar afsluit maar eerst komt de terugblik op 2016.

Mijn blog heeft twee thema’s: lopen en pure voeding en bevat heel veel foto’s, voornamelijk over mezelf. Misschien ruikt dat naar navelstaarderij of eigen lof maar het is nooit zo bedoeld. Ik weet zelfs wie het de muren doet oplopen en de indruk geeft dat ik mezelf zo’n goed of fantastisch persoon vind. Ik ben gewoon blij dat ik af en toe mag lopen en vertel daar graag over. Verder doe ik elke dag mijn best om een goede mama van, vrouw van, collega van, lector van, vriendin van of familielid te zijn maar ik weet dat dit niet altijd lukt. Dat er betere en mindere dagen zijn. Dat ik dringend die telefoon eens moet nemen en zeggen ‘ik ben je nog niet vergeten, hoe gaat het met jou?’.

Gelukkig hebben de meesten begrepen dat ik deze blog schrijf om het geoogste geluk dat ik zaai te delen ter inspiratie: zet je dromen om. Je oogst wat jij zaait maar je staat versteld hoe sterk de organische bemesting van anderen werkt. Een partner die achter je staat om je te coachen en het gezin te doen draaien als jij ergens te velde ploetert op een lange duurloop, die je de berg opduwt als je na 50 km denkt te zullen stranden. Mensen die voor je supporteren op een marathon. Mensen die zelf nooit lopen maar die blij zijn voor jou. Mensen die ook lopen maar minder, sub3 finishen of zelfs wereldkampioen 100 km lopen op hun palmares hebben. De medeloopsters die je ontmoet vlak voor de start van een lange trail run en het gesprek openen in een taal naar keuze: “Peu de femmes, ici, n’est-ce pas?”. De collega’s die je niet vaak ziet maar per sé willen laten weten dat ze alle blogs lezen. De student die me de dag voor mijn ultra trail bezorgd adviseerde voldoende carbo’s te eten. Iedereen die meeleeft en een stukje meestapt in mijn droom over lopen. Ze hebben allemaal een plaatsje in mijn hart.

Ik blik hier dan ook niet terug naar mijn wedstrijden of records van 2016 maar maakte een top 10 van de meest intense loopervaringen. De volgorde mag je zelf bedenken maar is eigenlijk random. O ja, voor één keer gebruik ik Dominiek in plaats van Runcoach.be. Nu we toch de persoonlijke toer op gaan in deze blogpost.

 1. De trainingen met mijn zoon Arno.
 2. Mijn eerste 30 km met Dominiek op Valentijn.
 3. De Trail des Trappistes in Florenville waar ik Delphine ontmoette.
 4. De North C Trail in Koksijde waar ik Sarah ontmoette.
 5. Ons loopgroepje Runcoach.be | Lopen in Brugge waar ik Joffrey, David en Joke ontmoette maar vooral een pakje collega’s fijn leerde kennen.
 6. De Mystery Run met mijn zus.
 7. Trail lopen in Ordesa, in de Pyreneën met Dominiek.
 8. Mijn eerste 36 km langs de Damse Vaart naar Sluis en terug. Solo.
 9. De vele +20km trainingen op het strand.
 10. De donkere dinsdagavond 20km training langs de Damse Vaart met Dominiek.

Tot mijn eigen verrassing staan mijn marathons en ultra trail run niet in mijn top 10. De eerlijkheid gebiedt me te bekennen dat ze op het moment zelf geen gelukzalige ervaringen waren. De weg naar deze evenementen was mooier dan deze kleppers zelf. Misschien moet ik mij beperken tot kortere afstanden? Of misschien moet ik eens beginnen met mijn nachtrust op te bouwen naar meer dan 6 uren. Dat is dan ook mijn enige goede voornemen ten bate van mezelf voor 2017: meer tijd maken om te slapen.

Wat mij brengt tot mijn wens. Ik heb er na 2016 maar één die boven al de rest uitsteekt. Vrede.

Wat wens jij?

Auteur: katrn

Passion for trail running, mountain bike and kayak.

4 gedachten over “Wens”

 1. Ja mooie top 10, ik wens vooral een blessure vrij 2017, hoe goed je ook je best doet, loert de blessure steeds om de hoek als je probeert de natuur te challengen. Een goede nachtrust die jezelf wenst maakt zeker deel uit van het leven van een gezonde “ultra”/duur loper! Dus zeker op nummer één zetten, zeker bij het ouder worden duurt de recuperatie langer en moet de nachtrust kwalitatief zijn! Alvast ook hier nog eens mijn beste wensen voor 2017 en dat je mag slagen in je goede voornemens!

  Geliked door 1 persoon

 2. We kwamen mekaar dit jaar tegen tijdens de in Flanders Fields marathon, enkele keren, en nee, alhoewel emotioneel zag je er allesbehalve uit alsof je aan het genieten was. Ondertussen leerde ik je door je blog kennen als iemand die niet snel grenzen accepteert. Je avonturen zijn aanlokkelijk en uitdagend, maar vaak allesbehalve vanzelfsprekend. Veel succes met je projecten in 2017.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s