Sandra en Lien

Appetijtelijke foto’s van je eten maken, vergt veel meer moeite als het een warme maaltijd betreft. Koude ontbijtjes en lunch slaatjes zijn betere fotomodellen.

Dat is één van de redenen waarom ik veel minder over voeding dan lopen blog. Maar ik heb zoveel inspiratie voor gezond eten om te delen en ik zit in tapering voor een grote loopwedstrijd dus kruip ik de komende dagen in mijn digitale pen met voedingstips in plaats van loopverslagjes.

Mijn grote goeroe is nog steeds Runcoach.be, niet alleen voor het lopen maar evenzeer als het over voeding gaat en hij is meestal de kok van dienst. De liefde gaat door de maag, is hier van toepassing. Hij kan super goed en snel lekkere, gezonde maaltijden bereiden. Wij hadden al lang de kookboeken Nooit Meer Diëten van Sandra Bekkari maar bladerden er vooral in. Foto’s kijken en lezen in bed. (Jawel, ik lees vaak kookboeken in bed.)

Tot voor kort kookten wij niet met haar recepten omdat onze eigen keuken op dezelfde principes gebaseerd is en wij zo onze eigen recepten hadden. Met dezelfde gezonde ingrediënten. Nu zijn we letterlijk de recepten uit de twee boeken gaan volgen en ik had niet verwacht dat er toch zo’n andere smaakaccenten zouden optreden met de ingrediënten die ons al jaren zo vertrouwd zijn. De details doen er toe als het over koken gaat. Out of box gaan. Nieuwe frisse wind.

Bijvoorbeeld: Groentenspreads zijn ons niet vreemd maar de wortelspread uit Sandra’s boek was subliem. We hebben maandagavond op onze zeilboot wraps gerold van de wortelspread, sla, lamsgehakt, tomaat en stukjes appel met zoete puntpaprika.


Heerlijk! Net als de ijsbergsla-wraps gevuld met avocado-puree en gerookte zalm. En vele andere recepten. Een andere presentatie dan wat je zelf gewoon bent, werkt ook inspirerend.

Als je nog cadeaus voor onder de sparrenboom zoekt: Nooit Meer Diëten  1, 2 en misschien al 3. Het ziet er allemaal zo simpel en snel te bereiden uit maar vergis je niet. Het betekent allesbehalve dat het niet bijzonder zou zijn. Eigenlijk zitten de gerechten geniaal in elkaar. Het moet niet ingewikkeld zijn om lekker en speciaal te zijn.

Maar als je andere inspiratie om te koken zoekt, kan ik ook de boeken Gezond Gulzig van Lien Willaert aanraden. Lien is van opleiding regisseur én voedingsdeskundige die samenwerkt met Universiteit Gent. Absoluut ook de moeite waard. Want verandering van spijs doet eten.

Auteur: katrn

Passion for trail running, mountain bike and kayak.

3 gedachten over “Sandra en Lien”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s