Bevroren billen

Om half acht vertrekken voor net geen 16 km, was deze ochtend goed voor een prachtig dinsdag-loopje*. Berekoud door de nachtvorst en eerst pikkedonker maar wie had kunnen dromen dat na 12 km de zon Brugge zou verlichten met een bad vol zonnestralen? Het gemoed zat goed voor de rest van de dag. Ondanks de quasi bevroren billen die tot op het bot koud aanvoelden. Lopen tot het daglicht komt, vind ik erg rustgevend.

stats-runkeeper-29-11

Maar de 11 km samen met Joke lopen, zijn al een plezier op zich. Wie niet waagt, niet wint of in dit geval: “geen loopmaatje vindt”. We kennen elkaar nog geen drie weken maar liepen ondertussen al zo vaak samen dat het al veel langer lijkt. Ondertussen heb ik 3 loopgroepen op Facebook opgericht om loop dates te regelen in 3 steden waar ik regelmatig train:

Een aanrader voor wie in deze gemeenten niet graag alleen loopt. Iedereen welkom maar je passeert wel eerst langs mij (ik bevestig de aanvragen) of een ander lid (leden kunnen vrienden toevoegen) om binnen te geraken. Oostende en Oostkamp hebben nog niet veel loopjes in de aanbieding door het nog geringe ledenaantal maar Brugge is al een paar maanden aan het floreren. Heel fijn om mee te lopen en ik heb via deze weg al een handvol nieuwe mensen leren kennen. In Brugge lopen we trouwens het oude jaar uit en het nieuwe jaar in. Loop je mee? Schrijf je in via Facebook.

Ondertussen loopt november op zijn eind en sluit ik een bewogen trainingsmaand af die startte in de Pyreneeën en stopte in Brugge.

stava-runkeeper-nov-16

Word ik dat lopen nog niet beu? Vandaag las ik over disruptive activities in het kader van burn out preventie. Soms kunnen mensen alleen nog maar aan hun werk denken en slagen er dus niet in om het los te laten. Hen iets totaal anders laten doen, kan dit doorbreken. Eigenlijk doe ik dit zelf door te lopen. Maar misschien riskeer ik door nooit meer dan 2 of 3 dagen te stoppen met lopen een runner’s burn out? Misschien  moet ik eens een paar weken niet gaan lopen maar iets anders doen? Maar wanneer dan? Even laten bezinken.

*Dankzij 3 uren productief werk op zondagnamiddag had ik de mogelijkheid om vanmorgen lekker een kleine 10 miles te gaan rennen. 

Auteur: katrn

Passion for trail running, mountain bike and kayak.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s