Ordesa – paradijs van de Pyreneeën

Na de dubbele DNF van zaterdag op de Apuko Extrem, bleven we nog twee dagen in Bilbao om onze wonden te likken en werk voor Runcoach.be te verrichten. Veel wandelen om de verzuring uit onze spieren te verjagen, was absoluut nodig. Trappen afdalen was het moeilijkst. Bekijks in de stad hadden we. Niet bewegen, was geen optie want dat ging het genezingsproces geen goed doen.
Gisteren kwamen we na 4 uren rijden aan in Torla, een prachtig Pyrenees dorp op 8 km van de ingang van het nationaal park van Ordesa. Vanmorgen maakten we ons klaar om daar te gaan lopen en klimmen langs de GR-11 route.

Het was als in een sprookjeslandschap met temperaturen rond het vriespunt in de dieptes en brandende zon op de hoogtes.Zoals je het op de foto hierboven ziet, is traillopen in de bergen niet voortdurend rozengeur en maneschijn. Er zit minder zuurstof  in de lucht en als je net als ik aan hoogtevrees lijdt, zijn de afdalingen van 2160 meter naar 1700 meter geen cadeau. Het is alles of niets. Geen menukaart waaruit je kan kiezen om bepaalde stukken over te slaan. Je moet er door. Daar tegenover staat dat je mentaal beloond wordt. Buiten je comfort zone treden en je angsten aanvechten, opent deuren in je geest waardoor je groeit als mens.

We deden exact 4u30 over een afstand van iets minder dan 25 km (24,2) met 2500 (2496) hoogtemeters. Missie volbracht. Behalve de moeilijke momentjes, heb ik met volle teugen vol verwondering genoten.

En zoals het cliché zegt: de foto’s kunnen de werkelijkheid niet vervangen maar wel onze herinnering levendig houden.

Auteur: katrn

Passion for trail running, mountain bike and kayak.

4 gedachten over “Ordesa – paradijs van de Pyreneeën”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s