Lady trekking poles

Eindelijk heb ik in een winkel stevige doch lichte trekking poles voor trail running gevonden. Fabrikant Leki die ook het merk Black Diamond heeft. Carbon dus super licht: 212 gram. Uittrekken om te gebruiken en opplooien na gebruik. Gekocht bij Deweerdt in Oostende. 

Getest op strand, golfbrekers en duinen. Het was mijn eerste keer ooit. Het eerste kwartier liep het wat onwennig, zo met twee stokken onder mijn armen. De strandwandelaars vroegen zich waarschijnlijk af wat ik met die skistokken van plan was. 

Ik gebruikte ze voor de klimmetjes op de golfbrekers en duinen. Ze gaven me niet enkel steun maar ook een gevoel van veiligheid op gladde stukken. Toch besefte ik dat het ook een vals gevoel van veiligheid betrof. Focus en voorzichtigheid kan je niet door stokken vervangen.

Ik liep 13 km met trekking poles in m’n handen om te testen hoe dat voelde. Ze hinderden me nooit, gaven geen aanleiding tot struikelen en stonden me enorm aan. Goedgekeurd om volgende week de Apuko Extrem in Baskenland te lopen. 

Auteur: katrn

Passion for trail running, mountain bike and kayak.

3 gedachten over “Lady trekking poles”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s