De Baskische Apuko Extrem

De tweede reden waarom ik asap gerecupereerd wou zijn van de marathon van vorige zondag, naast mijn 1000 km uitdaging, is dat mijn eerste ultra trail run in zicht is.

Eind oktober zal ik de Maratón Trail Apuko Extrem lopen vanuit Zamarillo, nabij Bilbao. Door de bossen, over heuvels en bergen gedurende 45,5 km en 2800 of 3500* positieve hoogtemeters zal mijn uithoudingsvermogen op de proef gesteld worden. Het wordt niet alleen een fysieke maar vooral een lange mentale oefening in zelfvertrouwen, kracht en positief denken in een prachtige doch eenzame omgeving.

Dringend tijd dat ik eindelijk trekking poles aanschaf zodat ik er op voorhand kan mee oefenen.

Mijn naam staat in de inschrijvingslijst te blinken als vreemde eend in de bijt tussen een massa Spaanse en Baskische namen. Best wel spannend. En aardrijkskunde is niet m’n sterkste kant want ik schreef eerst Catalaans. Steek het op de drukte van tegenwoordig.

Ik vond er ook een profiel van de hoogtemeters.

En een filmpje van twee jaar geleden dat mij al doet watertanden om dit terrein te belopen. Zeker eens klikken en kijken, ik had ook eerst mijn bedenkingen bij het begin.

*volgens Trace de Trail zullen er 2800D+ zijn en volgens Runedia 3500D+. De waarheid ligt waarschijnlijk ergens tussenin.

Auteur: katrn

Passion for trail running, mountain bike and kayak.

5 gedachten over “De Baskische Apuko Extrem”

  1. Wordt sowieso genieten! Je zal vast wel wat tips krijgen van mensen rond je, maar als ik er eentje mag geven: zie het als een wandeltocht waarbij je stukken gaat lopen, niet omgekeerd :-). Met die ingesteldheid hou je er sowieso een goed gevoel aan over en kan je onderweg een pak genieten. En vergeet je gsm/camera niet! 🙂

    Geliked door 1 persoon

    1. Dank voor de tip! Mijn langste trail tot nog toe was 40 km in Luxemburg maar toen kon ik het nog omgekeerd zien: lopen met soms wandelen. Nu zal het idd wsch omgekeerd zijn maar toch goed door trekken want de tijdslimiet is 10 uren en ik wil niet alleen in het donker lopen in de woeste Baskische bergen. 🙂 (Ik geniet nu al elke dag van het vooruitzicht.)

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s