Laatste LSD voor IFF-Marathon


Vanavond was hij daar: het grote keerpunt. Over twee weken is het terug marathon-dag, de In Flanders Field Marathon van Nieuwpoort naar Ieper langs de IJzer en de Ieperlee dus na deze laatste grote training zal het vanaf morgen inhouden geblazen zijn. Gedaan met korte nachten, geen alcohol meer drinken en enkel nog korte loopjes. Volgende week komt dan een week tapering. 


Mijn LSD oftewel Long Slow Distance was geweldig leuk. Ik liep volledig in de flow aan een gemiddelde van 6:24 per kilometer met als snelste kilometer de 22ste die ik liep in 4 minuten 17 seconden. Goed voor het zelfvertrouwen dat ik na een halve marathon nog een sprintje aankon en binnen mijn comfort zone de volle 26 kilometers afwerkte.

Extra fijn was dat Runcoach.be de hele tijd meefietste. Dat kon omdat ik volledige parcours op tarmac liep. De marathon is deze keer op de weg dus ik wou niet offroad trainen voor mijn laatste lange duurloop.

Ik heb helemaal de grote Vesten rond Brugge gelopen en langs de Damse Vaart naar Oostkerke en terug. Omdat ik de voorbije dagen zo moe was, sliep ik vanmorgen uit tot 8u in plaats van om 7u te vertrekken voor mijn LSD. Door de warmte van de voorbije dagen wou ik ofwel vroeg starten ofwel liever wachten tot de avond. 

Het avondlicht was magisch. Ik was compleet in mijn nopjes en liep op runner’s high.

Auteur: katrn

Passion for trail running, mountain bike and kayak.

2 gedachten over “Laatste LSD voor IFF-Marathon”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s