Aftellen naar TRVA


Morgen vinden de halve marathon en de ultra-marathon Trail Run Vlaamse Ardennen oftewel de TRVA plaats in Schorisse (Maarkedal). De omgeving belooft er prachtig te zijn en de hoogtemeters fameus. De beschrijving van het parcours doet mij al maanden watertanden en kan je hier lezen. De Kaperij, het Muziekbos, de Kanarieberg, de Geuzentoren, … Weilanden en bossen op heuvels. De laterale quadriceps zullen hun werk moeten doen. 

Sinds maandag heb ik enkel nog kleine afstanden gelopen:

  • Maandag 4,1 km
  • Dinsdag 4 km
  • Woensdag 5,3 km
  • Vrijdag 7,3 km (+ 50 minuten intense crosstraining)

Eigenlijk ‘mocht’ ik van Runcoach.be enkel van maandag tot woensdag 3x 3km lopen maar door omstandigheden is het een beetje meer geworden. 

Dat zat zo: maandag liep ik in Oostende bij wijze van verplaatsing naar het huis van vrienden en de ingeschatte 3 km bleken er in werkelijkheid 4 te zijn. 

Dinsdag was ik zo opgedraaid na mijn werk dat ik bij thuiskomst onmiddellijk mijn loopkleren aantrok voor die 3 km maar pas na 2 km doorhad dat ik moest omkeren en bijgevolg 4 km liep.

Woensdag was het lopen een feest dat op 5 km uitdraaide. Enkele maanden geleden startte ik op Facebook de loopgroep Runcoach.be | Lopen in Brugge op als tool om efficiënt met andere lopers af te spreken voor een loop-date. Ondertussen draait dit goed en zo kwam het dat Lies haar eerste 5 km zou lopen met Stefnie en mij tijdens onze lunchpauze. Dat wou ik natuurlijk niet missen door plots in het bos na 3 km af te haken omdat mijn dagdoel gehaald was. 

Stefnie stelde prompt voor om vrijdag opnieuw hetzelfde te doen in de lunchpauze. Het zou zonder mij zijn gezien mijn loopschema, had ik gezegd, maar ’s avonds bedacht ik me onder het mom dat het verzekers toch niet zou schaden en meldde via de Facebook-groep dat ik toch zou meelopen. Het is te leuk om niet mee te doen met die lunchloopjes in het bos. 

Alzo geschiedde en ’s ochtends voor het werk had ik al ruim 2 kilometer gelopen naar en van de gym. 

Vanmorgen probeerde ik uit te slapen met het plan dat vandaag niets zou moeten. We wandelden zonder haast door de zonovergoten mooiste stad van ’t land en belandden op de markt. We kochten groenten en fruit bij onze bio-boer en everzwijnenworst en geitenkaas bij een kraam met Corsicaanse specialiteiten. Een heerlijke zaterdag vol zalig niets doen. Wat zijn weldoend effect niet mist. 

Auteur: katrn

Passion for trail running, mountain bike and kayak.

2 gedachten over “Aftellen naar TRVA”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s