Gepimpt water on the go

Als je gezonder wil eten en eventueel vermageren en mij één tip vraagt, zou ik deze geven. Neem je drinkgedrag onder de loep en vervang zoveel mogelijk door water. Al dan niet met een smaakje. Drink meer water tout court. Maar verbied jezelf niets door drankjes voorgoed te schrappen. Als je denkt ‘nooit meer’ terwijl je het heerlijk vindt, dan ga je hoogstwaarschijnlijk vroeg of laat overstag.

Ik hou van Orval, Aperol Spritz, single malt, Gageleer, Picon vin blanc en op tijd en stond een halveliterblik Maes. (Echt waar.) Maar als ik wil vermageren, moet ik kiezen om dit drastisch te beperken tot bijvoorbeeld twee consumpties per week. En volgens mij telt zo’n halve liter Maes zelfs dubbel.

Veel water drinken dus. Verandering van smaak doet in dit geval drinken. Als ik een lange periode pakweg veel groene thee drink, steekt dat ineens tegen. Hetzelfde met puur water. Daarom ben ik steeds op zoek naar ingrediënten om water op smaak te brengen. Thuis staan dan grote kannen water op tafel. Maar ik ben natuurlijk niet altijd thuis en onderweg heeft een mens ook dorst. Zelden koop ik onderweg een plastic flesje water. Ik voorzie water in de handtas. Drinkflessen genoeg. Al dan niet hip en trendy.

Maar vandaag maakte ik deze klaar. Een hergebruikt glazen flesje van Feel Good theedrank met muntblaadjes en water. Lekker fris voor onderweg.

Iets helemaal anders want met behoorlijk wat suiker dus niet geschikt voor afvaldoeleinden maar als uitzondering, zijn de talrijke soorten premium siroop van Monin. Te drinken met mineraal of sprankelend water. Als ik een café ken waar ze dit aanbieden, ben ik een dankbare klant. Momenteel drink ik het liefst die van violet. Zoals de snoepjes.

Mijn vriendin Karin troonde me onlangs mee naar een toffe bar in hartje Brussel op de Korenmarkt. Le Fontainas. De flessen siroop staan er uitgestald op de bar. Een fijn alternatief op alcohol. Ook de kinderen zijn er gek op en vinden het leuk om iets te gaan drinken in Le Fontainas.

Ik dronk soda water met violetsiroop, Maya ging voor de aardbeiensiroop en Anna koos de muntsiroop.

Auteur: katrn

Passion for trail running, mountain bike and kayak.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s