Groot hoefblad

Als ik vanuit Brugge een 10 mijlenloopje wil doen, is naar Damme lopen en terug een evidente keuze. Zondagmorgen had ik weer dit genoegen.

Na 3 km lopen, kom ik aan de Dampoort waar de Damse Vaart begint. Je kan links of rechts van het kanaal lopen. Ik verkies om rechts van het kanaal te lopen richting Damme. Dat is op een smal, betonnen fietspad. Aanvankelijk lijkt dat een stomme keuze maar na een tijdje loop je kilometers aan een stuk tussen groot hoefblad. In de zomer althans. Het landschap is feeëriek en spreekt tot de verbeelding. 

Na 8 km bereik je stad Damme om over de brug de tweede helft te vervolmaken. Tijd voor een slok water.

Deze plaatsen halen mooie herinneringen uit m’n kindertijd naar boven. Zorgeloze wandelingen met mijn ouders, broer en zus alsof het avonturentochten waren. Dat ik hier nu vaak kom lopen, vervult mijn hart met vreugde.

Nog meer vreugde wanneer de witte windmolen met rode zeilen aan de wieken voorbijgelopen is en het parcours overgaat in de grasdijk. Tussen twee bomenrijen.

Zo zie je maar. Een zondagmorgen in de polders lopen. Mooie variant van pluk-de-dag.

Auteur: katrn

Passion for trail running, mountain bike and kayak.

4 gedachten over “Groot hoefblad”

  1. Katrien, een kleine tip misschien. Leuk is ook om op deze route het Fort van Beieren even mee te nemen. Korte hellingen en zachte bosgrond die (wat mij betreft) de ideale afwisseling zijn.

    Geliked door 1 persoon

    1. Je passie voor het lopen deel ik niet, maar de alinea over je herinneringen aan je kindertijd zijn zeer herkenbaar. Nostalgie, heet dat. Het overkomt de meeste veertigplussers. Ik heb dat soms tijdens mijn wandelingen.

      Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s