Kanaal van Walcheren


Vandaag liepen we van de Westerschelde (Vlissingen) langs het Kanaal van Walcheren naar Veere en terug. Nu ja, ik strandde bij het teruglopen na 24 km in Middelburg waarna Runcoach.be me verbood de resterende 10 km verder te lopen maar ik heb de teller alsnog op 26 km gekregen door de 2 km van het treinstation in Vlissingen tot aan de haven te rennen alsof het een nieuwe start betrof. 

Het was dus een zware run. Het ging mij niet af. Misschien dat mijn spieren moe waren omdat ik ’s morgens ettelijke minuten de boeg van een elf ton zware zeilboot met alle kracht die in mijn lijf school, verhinderde tegen de ponton te botsen tijdens een aanmeermanoeuver bij harde laterale wind. Of misschien was het gewoon mijn loopdagje niet. Of misschien wil ik te veel. 

Runcoach.be schrok toch wel een beetje van mijn woedetranen toen ik van hem moest ophouden in Middelburg. Ik was kwaad, ja. Zwaar teleurgesteld in mezelf. Want ik had me ingeprent dat we van Vlissingen tot Veere zouden rennen en dan helemaal terug. De kilometers door het poldergras naast het kanaal waar de zeilboten doorvaren naar het Veerse Meer waren weliswaar extra lastig maar prachtig. We liepen tussen grazende schapen en wuifden naar alle schippers. De braamstruiken hadden roze bloempjes en waren wel drie meter hoog. Overal floten vogels en fladderden blauwe, oranje en witte vlinders. 

Er was helemaal niet afgesproken dat er 34 km gelopen moest worden maar ik had het mezelf vastberaden opgelegd. Het leek me tof. Runcoach.be vond dat ik moest blij zijn met wat ik wel gelopen had en wat we onderweg gezien hadden. Ik heb dingen gezegd zoals dat ik nooit meer een marathon zal lopen en dat ik niet gemaakt ben om te lopen. 

Dat is natuurlijk kinderachtig en irrelevant in deze tijden maar in mijn microkosmos mag het ook eens donderen al was het maar eens om de dingen des leven in perspectief te zien. De slotsom is dat ik dankbaar ben met de mensen om me heen en van harte hoop dat ze gezond en gelukkig mogen zijn. Elke dag is een geschenk.

Auteur: katrn

Passion for trail running, mountain bike and kayak.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s