Vermageren week 2

De foto hierboven is niet van een gerecht op een magere dag. Het was mijn ontbijt op een dag na zo’n vastendag. Naar believen magere yoghurt met wat muesli en kersen. Zonder afwegen of calorieën tellen. Ik waardeerde het dubbel zo hard na een dag van amper 500 calorieën eten.

Dinsdagmorgen dus na acht dagen inclusief drie vastendagen woog ik al anderhalve kilo minder. Mijn BMI is hiermee gezakt naar 23,6. So far so good.

Een overzichtje van wat ik maandag at.

  • Na een 10 mijlenloopje op nuchtere maag had ik pas om 12u30 een brunch van een gekookt eitje met 3 stukken aardappel, spinazie en tomaat.
  • Om 18u at ik een snackje dat bestond uit 2 maiswafels.
  • Om 20u30 rondde ik af met een klein bordje bonen, paprika, tomaten en aardappel.

Welke valkuilen deerden me helemaal niet terwijl ik normaal overstag zou gaan? Gek dat het niet eens zwaar was om ‘neen’ te zeggen.

  • Bezoek aan een kroeg in de regio van hopteelt waar ze verschillende soorten Sint-Bernardusbier aanboden. Ik drink dat zeer graag.
  • Bij de groene thee met citroen en kers lagen een zachte snoep en een stuk broodpudding. Normaal zou ik dat automatisch verorberen.
  • Bij een Noordfranse bakker kochten we koffiekoeken voor de kinderen. De toonbank lag vol lokale suikerbroodjes en viennoiserie genre ‘proef ons – in Brugge vind je ons niet’.

De verklaring ligt volgens mij bij het besef dat het de volgende dag wel mag. Daardoor heb je geen zelfmedelijden en kan je het volhouden. Natuurlijk moet je volgende dag niet alles dubbel gaan inhalen anders werkt het afvallen niet.

Op de andere dagen geniet je maar met mate. Morgen komt het vierde vastendagje. Laat maar komen. Vandaag liet ik me door mijn dochters overhalen om een jurk te kopen. Onder het mom dat ik voldoende loopkleren heb en aan een nieuwe jurk toe ben. Want het leven buiten werk en gezin is meer dan lopen alleen.

Auteur: katrn

Passion for trail running, mountain bike and kayak.

3 gedachten over “Vermageren week 2”

  1. Zo dapper !! 500 kcal is wel héél weinig hoor … !! 🙂 Voor wat het waard is, maar ik ben geen specialist, dus ’t is ook maar van horen zeggen (van sportdiëtist) : na een pittige training (bv 10 miles) ben je TOCH best dat je onmiddellijk iets eet (bv iets met zuivel) zodat je spieren kunnen beginnen herstellen … Veel succes ermee !!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s