Een nieuw begin

Tijdens het vieruurtje met de kinderen in het park, toen ze verstoppertje waren spelen en ik blootsvoets een momentje helemaal voor mezelf had, merkte ik tot genoegen dat mijn tenen zich bijna hersteld hadden van een lelijke periode. Ik heb bijna overal terug teennagels, hoera!

Want wie wil er peeptoes of sandaaltjes dragen met tenen zoals deze foto van november vorig jaar?


Er was geen voorhamer of Brugse kassei op mijn teen gevallen. Hier is sprake van een typische loperskwaal. Eergisteren vroeg een student mij nog raad bij het verzorgen en vooral voorkomen van blaren op de zijkant van de voeten, onder de grote teen. Been there done that. Daar heb ik ondertussen zelf geen last meer van dankzij eelt en mij op het lijf geschreven trailschoenen. Next level = teennagels verliezen. Hopelijk blijft student X er van gespaard.

Enfin, no pain, no gain en het hoort erbij. Geen lusten zonder lasten en de bluts met de buil.

Het volgende gedachtensprongetje op mijn matje op het gras in het park diende zich aan. Dringend tijd om terug te starten met marathon-training! Red alert.

Maar Runcoach.be liet mij nog niets weten over een nieuwe start. Dan maar zelf een schema opzoeken via de app Runkeeper. Runkeeper zei: “Vier looptrainingen per week en je moest al een week bezig zijn om marathon-proof te zijn op nineeleven.” Oeps.

Terug thuis met de kinderen zei ik langs mijn neus weg tegen Runcoach.be dat ik maandag mijn nieuwe marathontraining opstartte. “Nee hoor, je start zondag al. Kijk maar in je mailbox. Je denkt toch niet dat ik je vergeten was?” Hij vroeg me ten stelligste om me niet te vergalopperen aan een standaard marathon schema wegens niet compatibel met mijn duaal leven als voltijds lector hoger onderwijs waarin nog eens een werkdrukverhoging volgt en als mama van veel kinderen. Of ik al vergeten was dat ik me twee jaar geleden op die manier na acht weken kapot gelopen had op een Runkeeper trainingsprogramma voor marathon?

Ik moest denken aan een ex-studiegenoot die me gisteren gemaild had. Hij heeft het te druk om naar believen te lopen en recupereert van een loopblessure. Hij volgt mijn loopavonturen en is ‘jaloers’.

We gaan geen opbod inrichten over wie het meest en het zwaarst werkt, maar ik durf toch te stellen het levende bewijs te zijn dat je ondanks een mega-druk leven wél een marathon kan lopen.

Dat de hele periode van voorbereiden zelfs een zegen is, een vluchtheuvel in die drukte. Dat ik de stress van werk en gezin bovendien beter meester kan. Of dacht hier iemand dat ik tijd op overschot had? Ik ben maar een gewoon mens van vlees en bloed. Het is te danken aan mijn coach dat ik dit gedaan krijg. Bel hem op 0473/311023, schrijf hem via info@runcoach.be en informeer je bij hem nu hij nog plaats heeft. Voor hij helemaal door B2B wordt opgeslokt. Het is hem gegund maar ik stel vast hoe tevreden zijn lopers zijn en hoop dat hij er nog een deel gelukkig kan maken.

Mijn hart slaakte een inwendig gilletje toen ik mijn mailbox checkte. Zondag mag ik terug starten. Met 15 kilometer. Nog twee dagen de beentjes koest houden en we zijn weer vertrokken.

Auteur: katrn

Passion for trail running, mountain bike and kayak.

Eén gedachte over “Een nieuw begin”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s