Cébé S’Track M zonnebril

Of ik geïnteresseerd was om een zonnebril uit te testen die speciaal ontworpen werd voor lange trail? Natuurlijk! Het betrof een model dat samen ontwikkeld werd met ultra trail kampioen Sébastien Chaigneau. Klik zeker eens op zijn naam om je te doen wegdromen en watertanden. Draagt absoluut bij tot de productbeleving van de zonnebril.
Het Franse bedrijf Cébé ontstond eind 19de eeuw. Ze waren de pioniers van sportbrillen die in extreme omstandigheden bleven functioneren. Hun slagzin is niet voor niets pure adrenaline. Vandaag produceren ze sportzonnebrillen die qua materiaal en design futuristisch lijken en richten zich op het segment van alpinisme, mountain bike en (trail) running. Ze stralen veiligheid, kwaliteit en vertrouwen uit. Dit is hem, de trail running zonnebril die ik mocht uittesten:

zonnebril

Aanvankelijk maakte ik de bedenking waarom je een loopzonnebril in de prijsklasse van ongeveer €100 zou kopen. Paraplu’s, zonnebrillen, petjes, het zijn allemaal voorwerpen met een hoog risico op ergens-per-ongeluk-achterlaten. Een zonnebril om te gaan lopen, moet bijgevolg zo goedkoop mogelijk zijn.

Tot ik dus de Trail des Trappistes liep met 5 uren en 34 minuten de Cébé S’Track M op mijn gezicht. De zonnebril is zo licht en comfortabel om te dragen dat het lijkt of je geen bril draagt. Je zou hem vergeten af te zetten als je klaar bent. Om te beginnen passen de glazen zich aan de sterkte van het licht aan. Loop je in de schaduwrijke bossen, dan is het niet plots donker door het dragen van een zonnebril. Eenmaal in de met zonovergoten rivieren, open plateaus of weilanden ben je prima beschermd tegen het zonlicht. Geen enkel vliegje of mug krijgt de kans in je ogen te vliegen en je ogen zijn ook beschermd tegen zwepende twijgjes en stof.

img_3655

De bril zit zo stabiel op je neus en oren dat je hem geen enkele keer terug op zijn plaats moet schuiven. Hij zakt niet, kruipt niet omhoog maar blijft braaf zitten. Dat komt grotendeels door de extra bevestiging tegen de slapen. Zonder te knellen of te wrijven. Geen enkele keer kriebelde hij door opgenomen vuil of afgezet zweet. Geen enkele irritatie. Ook niet achter de oren wat ik toch snel ondervind bij brillen. Dat het begint te jeuken aan je oorschelpen.
Als je lang haar hebt, is er wel een pijnlijk nadeel: zet hem nooit in je haar maar laat hem op je neus zitten! Je lange haren geraken vast in de hoekjes van de extra beentjes naar de slapen. Op deze foto wist ik dat nog niet…


Vergelijk het met rubberen elastiekjes gebruiken om een paardenstaart te maken en deze dan ’s avonds proberen los te maken. Erg vrouwelijk is het model niet maar je mag hem dan ook niet als een accessoire dragen doch als essentieel onderdeel van je uitrusting. Tenzij het pijpenstelen regent, ga ik zomer niet meer lopen zonder deze zonnebril. Comfort verzekerd én dagdromen van lopen in de bergen als ware ik één van de echte. 😉

Auteur: katrn

Passion for trail running, mountain bike and kayak.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s