Langeafstandslopen met borsten

Ik ken mannen die op een marathon hun tepels moeten afplakken ter perventie van bloedplasjes door de continue wrijving. We gaan geen namen noemen en neen, de mijne heeft er geen last van. Dat hij morgen 100 km zal trailen met open gewreven hielen is al lastig genoeg. Voor hem heb ik net grote Compeed en een alternatief erop bij de apotheek gekocht.

Zelf heb ik er geen last van maar sinds ik voorbij de 30 km loop, ervaar ik andere irriterende ongemakken. Schuurwonden onder mijn borsten en daar waar de bandjes mijn schouderbladen raken. Daarom heb ik bij Bergh het beste op de markt gekocht om morgen op de trail uit te testen. Een Zweedse Casall sportsbra met extra brede bandjes en een hoog stuk stof aan de zijkanten. De randjes voor armen en nek beloven zacht te zijn en de rekker onder de borsten zou ook vriendelijk zacht moeten zijn. We shall see.

Vraagje aan de dames: welke sport-bh vinden jullie de beste?


Update 23 mei 2016:

Ondertussen heb ik eergisteren de beha uitgetest tijdens een zonnige en zweterige Trail des Trappistes van 40 km met 920 verticale meter klimmen in Florenville en omgeving. Ik heb nergens schuurwonden dus op dat vlak krijgt hij tien op tien. De stof is ook prima qua vochtregulatie. Slechts één belangrijk nadeel stoorde me. Tijdens de snelle afdalingen ondervond ik onvoldoende ondersteuning. Aangezien ik dit niet opmerkte tijdens het vlak lopen, vermoed ik dat het enkel een afdalingsprobleem is. Een volgende test tijdens een volledig vlakke loop zal raad brengen.

Ondertussen raadde marathonloopster Dorien me dit aan: een beschermende crème van Overstims.

13256425_1259023557459731_355303997644611530_n

Auteur: katrn

Passion for trail running, mountain bike and kayak.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s