Vroeg loopje


Omdat we een nacht weg waren met het werk, kon ik op onbekend terrein lopen. Altijd een extra troef. Om 6 u stond ik op in landelijk hotel Roodhof en om 6u15 vertrok ik op deze leuke weg. Het bleek een netwerk te zijn van verschillende kasseipaden tussen een kasteel en rode hoeves. 


Ik mocht van Runcoach.be een laatste rustige 5 km lopen voor de Trail des Trappistes van zaterdag. Dat deed ik dan maar in 29’29” volledig op grillige kasseien en met bakstenen bezaaide paden want dat leek me een goede voorbereiding voor de ondergrond van zaterdag.


Gisteren schatte ik dat mijn trail van ongeveer 40 km met 920 positieve hoogtemeters me 7 uren tijd zal vergen. Voor wie niet vertrouwd is met de aanduidingen van trail running volgt een korte verduidelijking over de cijfers op de afbeelding hierboven. In totaal loop je 920m verticaal naar boven. En logischerwijs evenveel terug naar beneden. Laagste punt ligt op 239m en hoogste op 435m boven de zeespiegel. De langste klim in één stuk is 160 verticale meter en de langste afdaling in één stuk 190 verticale meter. Op het profielkaartje kan je mooi zien waar die 2 langste stukken liggen. Ik vermoed dat het zwaarste dan voorbij zal zijn maar dan zit ik nog maar aan de helft van het parcours.

 

Het verloop ken ik al uit het hoofd:

  • Start om 11u in Florenville
  • Op 8 km door de Semois lopen na +130m en -190m
  • Op 17 km is de 1ste ravito na +470m en -390m
  • Op 32 km is de 2de ravito na +800m en -760m
  • Op 38 km door de Semois lopen na +830m en -900m
  • Om 18u (???) finish in Florenville na +920m en -920m

Het elkaar snel afwisselen van klimmen en dalen in volle natuur zal het vrij lastig maken. We zullen zien. Mentaal ben ik er helemaal klaar voor. Nog een paar nachtjes van bijna acht uren slaap en mijn body zal in topvorm zijn. 


Auteur: katrn

Passion for trail running, mountain bike and kayak.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s