Zon, zweet en zwintig kilometer

  
Drie dagen op een rij in de blakende zon lopen is goed om 46 kilometer een kleurtje te krijgen. En hopelijk om wat vet te verbranden. Ik weet best dat je veel meer moet lopen, ruim 2 marathons per kilo, maar kom, alle beetjes helpen. Ter voorbereiding van 39,9 – wat een gek getal – kilometer Trail des Trappistes met 920 positieve hoogtemeters binnen twee weken moest ik dringend wat kilometertjes vreten.

Vanmiddag waren het er 20 op de oude spoorwegbedding van Steenbrugge, voorbij Sijsele tot bijna in Donk. En terug. 20 kilometer met een loopzonnebril van de Decathlon die ik voor de eerste keer aanhad. Hij scoort absoluut goede punten zowel voor design, draagcomfort als bescherming tegen zonlicht. Dit had ik niet verwacht in dergelijk zweterig weer waar ik onder de zonnecrème zat. Morgen haal ik bij Bergh mijn bril voor trail running op die Cebe mij wil laten testen en evalueren. (Vandaag was de winkel gesloten, vandaar de andere bril.) Nu de Decathlonbril zo goed meeviel, ben ik helemaal benieuwd naar het verschil want een prijsverschil is er alleszins.

Het waren ook 20 kilometer met een halfliter waterflesje in de hand en eentje extra in mijn heupgordel. En nog: met een loopmaatje! Dat ben ik totaal niet gewend behalve de weinige keren dat ik met mijn man loop maar dat kan je moeilijk vergelijken wegens de vertrouwdheid van het samenzijn en het blindelings kennen van elkaars loopgedragingen waardoor je als koppel samen in de flow loopt. Een aanrader voor iedereen, by the way. 

Joffrey Defour liep ter recuperatie van zijn snelle Dwars Door Brugge van gisteren. Ttz, 1u08 voor ruim 15 km, vind ik rap hoewel het door de hitte voor hem geen toptijd was. Op de marathon van Rotterdam in april finishte hij onder de drie uren. Een sub 3, het is weinigen gegeven. Gegeven wordt het je eigenlijk nooit. Lopen is superleuk maar de tijd tikt onverbiddelijk hard en je krijgt je resultaat niet cadeau. Trainen zal je! Ik durf zelfs niet dromen om ooit een sub 4 te lopen.

En alzo ben ik onderweg niet één keertje gestopt om natuurfoto’s te nemen maar werden het wat post-run selfies om deze blog te illustreren. Het water was op, het weer was veel te warm maar het gemoed was superblij. Al bij al nog niet zo slecht gelopen:

  
  

Auteur: katrn

Passion for trail running, mountain bike and kayak.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s