Evenwijdigheid in de oneindigheid 

 

Lopen in de open natuur opent je zintuigen. Gisteren was ik ruim 8 kilometer omringd door een strand dat eindeloos gerimpeld was. Evenwijdig kronkelende lijnen met water tussen. Een flinke evenwichtsoefening tijdens het lopen want bij elke voetlanding moest het hele lichaam uitgebalanceerd worden. Runcoach.be zegt dat ik een voetzwever ben en dat ik bij vermoeidheid verander in een dijbeenzwever, maar steeds een zwever blijf door mijn voorvoetlanding en naar voor hellende schouders. Het andere type lopers landt op de hiel en noemt men zitters. Zo zie je maar dat alles ter wereld bestudeerd en benoemd wordt. 

Af en toe moest ik een golfbreker overlopen. Die dingen liggen ook al evenwijdig. Ik vind ze prachtige hindernissen.  

 

De zon klopte genadeloos mijn tempo naar beneden maar dat vond ik niet zo erg. Ik had immers ook een portie duinlopen gepland dus mijn gemiddelde snelheid zou toch de dieperik ingaan. Een voorproefje voor de 50 km duinenloop die ik volgende winter zal doen als ik €1000 ingezameld heb voor KOTK. Aangezien ik nu al aan €900 geraakt ben, ziet het ernaar uit dat het doelbedrag tegen 16 oktober binnen zal zijn. Ook hier ontmoette ik schijnbaar oneindige evenwijdigheid in het naar boven lopen. Traptredes en schuttingen naar de horizon.

  

Ik eindigde mijn 10 mijlen (16,2 km gelopen) alzo op de noen in 1u46 met een gemiddelde pace van 6’38” per kilometer. Zweten en nazweten dat ik deed!

Vanmorgen was mijn lichaam al iets beter aan de felle zon aangepast en mijn benen snakten naar een strandloopje. De rimpels in het zand waren er nog. Na een halfuur liep ik naar de dijk om de rest in de schaduw te lopen. Il ne faut pas pousser mémé dans les orties. Morgen staat een 20 km als lange middagpauze op het menu.

  
Als afsluitertje toon ik waarom bij mij geen muziek in de oren klinkt tijdens het lopen. Mijn zintuigen focussen enkel op de natuur, ook het gehoor. Kijk en luister. 

Auteur: katrn

Passion for trail running, mountain bike and kayak.

3 gedachten over “Evenwijdigheid in de oneindigheid ”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s