Rust is ook trainen


De voorbije week heb ik erg weinig gelopen. Twee keer een half uur vijf-plus kilometer. Correctie, ook eens per ongeluk vier kilometer toen ik naar een plaats die 750 meter ver ligt heen en terug liep. De brug was gesloten voor een schip dus liep ik door tot de volgende brug die natuurlijk ook net sloot wanneer ik daar aankwam. Dan maar teruglopen tot de vorige brug. Enfin. Goed bezig.

De motivatie om te lopen was een beetje zoek door een extreem drukke werkweek met o.a. twee dagen na elkaar van dertien uren op de campus. En dan om kwart na negen leeg thuis komen. Maandag was dat met moed die in de schoenen was gezonken en met nergens anders zin in dan neerploffen maar dinsdag kon er gelukkig nog een donker laatavondloopje van 30 minuten af. 5,45 km, pace 5:30 per kilometer. Dat deed deugd en liet me daarna slapen als een roos.

Maar het mindful eten lukte telkens enkel tot ’s avonds. Dan at ik te snel, te veel en ongezond. Frustratie alom.

Woensdagavond om negen uur 1000 meter crawl gezwommen. Geen zin om te gaan, ook niet om in het water te springen doch nadien moe maar tevreden naar huis gegaan en nog een dik uur gewerkt aan mijn cursus online marketing over dark social, Snapchat, Google Adwords, interstitials en conversions die uit de funnel stromen.

Donderdag na het werk 45 minuten hard gezweet tijdens een spierversterkende workout met dus in totaal 4 kilometer lopen daarheen en terug wegens boten en bruggen. Mindful in de Quick gegeten. Iets met frietjes en kippenburger met rode ajuinenringen. Dat zijn dan twee uienringen die tussen het sponsbroodje liggen. Naast dat schijfje augurk en de slasnipper. Niet goed bezig maar foert.

Vrijdagochtend zou ik een halfuur lopen om 7u ware het niet dat ik echt geen zin had. Te veel was, te veel rommel, te veel gedachten.

Gisterenochtend ging ik dat halfuur wel inhalen maar ’s avonds om acht uur ging ik het écht doen om het uiteindelijk te skippen.

Runcoach.be hamert er vaak op dat rustperiodes inlassen ook bijdraagt tot het trainen. Hoewel ik me daarbij iets voorstel genre normale werkuren draaien, een poetsvrouw, kinderloze dagen en voldoende tijd voor nachten van zeven uren slaap, heb ik besloten dat ik geen faalweek maar een rustweek meemaakte. Mijn loopspieren heb ik deze week danig gespaard. Mijn lachspieren helaas ook.

Deze ochtend was ik niet eens van plan om te gaan lopen tot Runcoach.be voorstelde om samen een halfuur Fartlek te lopen met de heuvels van de molens erin.


Resultaat was 5,3 km in 30 minuten met een pace schommelend tussen 5:26 en 5:52. Eigenlijk was mijn dag goed gemaakt en zag ik de zon weer.

img_2433

Auteur: katrn

Passion for trail running, mountain bike and kayak.

Eén gedachte over “Rust is ook trainen”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s