Next: Trail des Trappistes

Vandaag is de draad terug opgenomen met een frisse, nieuwe start na mijn eerste marathon. Voor de eerste keer terug gaan lopen met een klein hartje en mijn nieuwe loopschoenen. Voor de marathon wou ik deze nieuwe schoenen nog niet aantrekken om blaren te vermijden. Het zijn Asics Fuji Trabuco 4 exemplaren met weinig demping en een kleine drop, geschikt voor middellange tot lange trails. Ik liep al anderhalf jaar op deze schoenen van de 3 reeks en het lijkt of dit model voor mijn voeten werd ontwikkeld.

Ik genoot van een heerlijk ochtendloopje om 8u op de Brugse Vesten. Zonnestraaltjes, fluitende vogels en zwanennesten.

brugge

Bij een nieuwe start past een nieuw doel. Voor de afwisseling is het een vrij avontuurlijk doel: de Trail des Trappistes in Florenville op 21 mei. Ik ga 39 km trail lopen over rotsen en heuvels door rivieren en bossen. Het Lord of The Rings gevoel achterna. Het schijnt een erg technische loop te zijn met veel klimmen. Dit zou moeten lukken binnen een tijdslimiet van 10 uren. Geen flauw idee hoeveel tijd ik nodig zal hebben. Misschien wordt het een lange, eenzame zaterdag want de wedstrijd heeft een limiet van 400 deelnemers en was al snel volzet waardoor ik geen maatje kan meenemen.

Dit is de allereerste editie van de Trail des Trappistes. Ze wordt net zoals de North C Trail georganiseerd door Sportevents.be dus ik heb er alle vertrouwen in dat het weer een sympathiek, prima evenement wordt. Lopers hebben de keuze uit 5 verschillende afstanden dwars doorheen de Gaume. Via de Semois gaat het naar Herbeumont, Suxy en Chiny. Bij terugkomst in Florenville worden alle lopers beloond met een lekkere trappist naar keuze. Mijn trail start om 11u, telt 1010 positieve hoogtemeters, 2 bevoorradingsposten en 2 rivieroversteken van de Semois. Dit laatste is volledig nieuw voor mij en ik heb geen idee of ik mij daarbij gewoon natte voeten moeten voorstellen, een volledige onderdompeling in ijskoud Ardens rivierwater of iets daartussen. Anyway, het kriebelt al en ik heb goesting om me over te leveren aan dit mooie stukje vaderland. Zie hier het profiel en het parcours van de 39,9 km:

hoogte

kaart

Auteur: katrn

Passion for trail running, mountain bike and kayak.

Eén gedachte over “Next: Trail des Trappistes”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s