Voorlaatste loopje voor M-day

  
Terwijl mijn gedachten bij 3 dames op de marathon van Rotterdam waren, liep ik op de pier en dijk van Oostende mijn voorlaatste training voor de marathon. Duimen voor Chris, Lien en Sarah. 

Runcoach.be had me aangeraden om 10 km te lopen tussen een snelheid van 10 à 11 km/u. Voor mij is dat best een opgave, dacht ik. Ga ik dat kunnen? Maar ik startte te snel aan 11,8 km/u (remmen!) – zou dat door de tapering komen? – dus hield me in en eindigde alzo na 54 minuten met een gemiddelde snelheid van 10,95 km/u met nog een mooie versnelling tijdens de laatste 2 kilometers. 

 
Wat mij zelfvertrouwen gaf: ik ben geen enkele keer buiten mijn comfort zone gegaan. Het voelde alsof ik meer kon. Maar ik ga de lat voor volgende week nu niet hoger gaan leggen. Mijn eerste marathon in 4u30 blijft mijn streefdoel. Want 42,2 kilometer is best ver. Van Hulst naar Terneuzen op onverharde wegen. 

Toegegeven, de coaching van Runcoach.be werpt zijn vruchten af op elk vlak en veel meer dan ik had durven hopen. Ik loop veel beter dan tevoren. Mijn grenzen zijn verlegd op gebied van afstand en snelheid. Mijn energiepeil is optimaal en mijn lichaam is nog nooit zo in vorm geweest. Mentaal voel ik me ook sterk als een beer. En happy. Lopen als levensstijl!

 

Auteur: katrn

Passion for trail running, mountain bike and kayak.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s