Stilletjes

Trailrunning is cool! Trailrunning is veel completer dan lopen op de weg! Bij trailrunning gaat het om de totale beleving; mens, natuur en hindernissen.

duinen

Trailrunning is vooral altijd helemaal anders. Halve marathon trail lopen in de Zwitserse Jura? Ik bibberde van de zenuwen maar volbracht de missie met 722 hoogtemeters op de Trail de l’Absinthe in juni 2015.  Een pak kilometers meer op een hoogte tussen 1 500 en 2 500 meter boven de zeespiegel in het Zwitserse hooggebergte? De dagen ervoor was ik misselijk van de hoogte én de stress maar de 26 kilometers en de 1 300 hoogtemeters van de Iron Trail in augustus 2015 vormden mijn mooiste loopervaring ooit. Adrenaline en gelukshormonen gierden door mijn lijf. Ik waande me een personage uit Lord of The Rings.

Morgen ga ik iets nieuws doen waarvan ik geen idee heb of ik het zal kunnen in uitgeruste toestand. Laat staan na een drukke werkweek zoals nu het geval is. Maar ik wil het zeker proberen en meegemaakt hebben. Vroeg opstaan en dan 31 km lopen door de duinen van de westkust. Forfait geven zou ik enkel in geval van blessure overwegen. Toch heb ik al enkele dagen een bang hartje. Ik word heen en weer geslingerd tussen de schrik om te falen en de opwinding van de sprong in het onbekende. Net zoals aan de vooravond van mijn twee Zwitserse trails. Ik wil het voor geen geld missen.

 

Auteur: katrn

Passion for trail running, mountain bike and kayak.

3 gedachten over “Stilletjes”

      1. Dank je wel! 4h10 is m’n Runkeeper tijd. Officieel 4h24 ;-). Het was een heuvel-lange afstandloop in t kader van m’n marathontraining waarbij ik beloofde traag te lopen. Alsof ik echt veel sneller kon… Niet dus. Dit was voor mij vrij extreem.

        Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s