Moe, moeër, moeder

  Word je extra moe van al dat trainen? 
Ik voel me absoluut niet futloos maar ben ’s avonds wel ‘gezond’ moe. Mijn energiepeil is nog nooit zo hoog geweest en als ik pakweg 6 verdiepingen trappen neem, lijk ik naar boven te zweven zonder ademnood. Dat voelt fijn. 

Het enige wat mij wat zorgen baart, zijn mijn kinderen. Moeder gaat het huis uit om te zwemmen, lopen of naar de power training. Dat bezorgt me een schuldgevoel hoewel ze uiteraard niets tekort komen. Soms wou ik dat ik sneller kon lopen om eerder thuis te zijn. 

Je ziet er moe uit, hoor ik nu vaak. Dat komt omdat ik jaarlijks in februari erg bleek ben én last heb van ontstoken traankanaaltjes waardoor ik geen make-up verdraag en kleine oogjes heb. 

Voor het eerst doet het lopen een beetje pijn. Aan de rechterknie. Maar ik ga zeker niet ophouden met lopen. Integendeel zal ik de komende weken een tandje bijsteken. 

Gisterenavond genoot ik van een mooie ronde loslopen na de 30,4 km van zondag. 7,5 km aan gemiddeld 9,7 km/u.  

 
Vanavond om 20u30 staat er zwemtraining op het menu. Vooral in de winter vind ik het mentaal lastig om ’s avonds nog een fysieke inspanning te leveren. Ik ben een ochtendmens. Misschien moet ik overwegen om het zwembad in te duiken om 7u zodat ik anderhalf uur later fris als een hoentje voor mijn studenten sta? 

Auteur: katrn

Passion for trail running, mountain bike and kayak.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s