Fartlek in stad Brugge

  Na mijn loopje gisteren van 27 km door de velden had ik niet verwacht dat ik vandaag zou mogen trainen. Eigenlijk had ik verwacht dat Runcoach.be niet content zou zijn omdat ik zijn training aan mijn laars had gelapt door 3 uren te lopen in plaats van de voorziene anderhalf. En dat ik tot dinsdag niet meer zou mogen lopen. 

Tot ik gisterenavond de wekelijkse e-mail van de coaching las. Zaterdagmorgen: 10 km Fartlek door toeristisch Brugge. Humor heeft hij wel, die coach van me! 

Fartlek is Zweeds en betekent vaartspel.  Het is een vorm van intervaltraining. Je loopt je eerst warm op een normaal tempo. Dan speel je met je omgeving door te sprinten van punt A naar B, wat te slalommen tussen bvb. fietsrekken. Zo sprintte ik van het ene riooldeksel tot ik er vijf had, de cirkel van de Markt, de lengte van de hallen van het Belfort, rond de Stadsschouwburg, de Burg, tussen het huis van de ene vriendin en het huis van de andere vriendin, rond de Vismarkt enzovoort. Ik probeerde zoveel mogelijk historische gebouwen en standbeelden te tikken. Impulsief net als het parcours dat je ter plekke kiest. 

Zo liep ik tussen de toeristen door mijn mooie stad. Zonder hen te tikken. Lopen is een veelzijdige sport. Soms best grappig.

Auteur: katrn

Passion for trail running, mountain bike and kayak.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s