Slapende ledematen

  Tussen twee regenbuien heb ik gisteren – eindelijk – weer kunnen lopen. Eenzaam en in mijn nopjes gestaag de prachtige polders doorkruist. Alle kleuren van de ondergaande zon manifesteerden zich. Ik leek wel uitverkoren.

 Traag maar toch 13 km. Gemiddeld 9,21 km/u. Maakt 1u24. De laatste 5 km liep ik voorzichtig aan 10 per uur maar in het begin dook een euvel op dat twee jaar geleden ook roet in het eten kwam gooien. Dat van de slapende ledematen. 
Na 3 km begon het met de rechtervoet. De tenen lijken plots verdwenen. Dan de voet, de enkel, het onderbeen tot aan de knie. Alles slaapt en het voelt alsof ik een kunstbeen heb. Ik voel geen enkel contact met de grond. 

Deze keer bleef het enkel bij het rechterbeen maar twee jaar geleden liep ik soms 5 km met twee slapende voeten, al dan niet met vingers die zich daarbij lustig aansloten. Op den duur wist ik dat het vanzelf ophield na ongeveer 5 km lopen. Tussen km 3 of 4 tot km 8 of 9 heb ik ettelijke malen met slapende ledematen gelopen. De eerste keer was dat akelig en vreesde ik voor gebroken benen of verzwikte voeten maar daarna was het vooral een rem op een vlot loopje. 

Anyway, tussen twee regenbuien door heb ik gisteren in de vooravond de prachtige polders doorkruist. Alle kleuren van de ondergaande zon heb ik ingeademd. En de stress? Die heb ik uitgeademd. 

Auteur: katrn

Passion for trail running, mountain bike and kayak.

3 gedachten over “Slapende ledematen”

  1. Zou het zoooo eenvoudig kunnen zijn ? 🙂 : “Middelste veterkruis niet kruisen, want er loopt namelijk een grote ader over je voet die kan worden afgekneld door je schoen, en deze kan een slapende voet en ook scheenbeen veroorzaken. Ik had hier ook last van, nadat ik de veters anders had geveterd heb ik nooit geen last meer gehad.”

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s