Steenbrugge

  
Chronisch te weinig slapen, niet weten wat eerst gedaan op het werk, beseffen dat mijn werk nooit af geraakt en ademruimte ontbreekt, schrik dat ik het werk niet kan bijbenen, het overzicht niet zien welk kind wat wanneer nodig heeft en bang zijn dat ik vandaag slecht zal lopen en me belachelijk zal maken met een trage marathon.

Dat antwoordde ik toen Runcoach.be me vroeg waarom ik ’s ochtends steevast angstig wakker word. Ik wéét dat ik geen redenen heb, dat alles onder controle is en m’n hartje alles heeft wat een mens wensen kan. Toch worstel ik vaak met angstaanvallen en een permanent aanwezige, angstige onrust. Lopen helpt maar soms ben ik te verkrampt om genietbaar te lopen. 

Geniet van het feit dat je ondanks de superdrukte drie kwartier gaat lopen. Buiten uitwaaien en al de rest even laten liggen. 

Zijn antwoord en het feit van al mijn bekommernissen even te benoemen, kalmeerden de onrust. 

Ik leg de lat niet te hoog maar soms voel ik me een mislukking due het zelf nog niet beseft. Gisteren merkte een overigens sympathieke collega op dat ik deze week wel erg weinig zou trainen en vroeg bezorgd of ik dan wel in staat zou zijn om ‘gedurende 3 uren te lopen tijdens die marathon’. Drie uren? I wish! Als ik minder dan 4’30” haal, dacht ik al tevreden te zijn. Voor mij was het genoeg om me af te vragen waarmee ik bezig ben. 

Enfin ik moet dringend mijn doelen herzien en blij zijn met wat ik heb en kan maar ik was niet tevreden met mijn training vandaag. Ik kan echt niet sneller lopen en steek het op allerlei externe factoren. Misschien moet ik gewoon aanvaarden dat mijn grens hier ligt. 

Ik liep langs het kanaal van Brugge naar Steenbrugge en terug. Daarbij viel ik net niet in het kanaal toen ik plots wegenwerkers op het jaagpad tegen kwam. Ik was snel op de grasberm gesprongen om niet in hun pas gegoten betonnen (?) wegdek te vallen. (Later op dag zag ik op Faceboek foto’s van een kennis die daar ook was gaan lopen rond hetzelfde tijdstip en minder geluk had. Hij was volledig in de beton gevallen.) 

Eigenlijk ben ik een gelukzak. 

Auteur: katrn

Passion for trail running, mountain bike and kayak.

8 gedachten over “Steenbrugge”

 1. You will be fine … Komt goed … !!

  Eerste marathon gaat zowieso niet over de tijd … Gewoon : aankomen, dat is zoooo’n mooie ervaring … Of dat nu na 4 uur of na 5 uur is : maakt niets uit … Ik vind een marathon best een mooie prestatie. Wie zegt dat tijd X of tijd Y “een belachelijke tijd” is, mag er zelf eens eentje lopen, ik zal komen supporteren … ! 🙂

  Een eenvoudige test is de “Yasso 800” … 800 m lopen geeft een eerste idee, als je 800 m kan lopen op 4 min, dan zit je marathontijd vermoedelijk rond de 4 u. Is je Yasso 800 eerder 4 min 20 sec, dan is de range voor je marathon eerder 4 u 20 min. Deze test is helaas niet bij iedereen even accuraat, maar ’t geeft – ruwweg – toch de richting aan …

  Meer info op : http://www.runnersworld.com/race-training/yasso-800s

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik loop momenteel, na mijn blessure, met moeite 3km en zo traag als wat maar misschien is het nodig dat we af en toe eens onze ‘tijden’ links laten liggen en gewoon lopen. Veel succes nog!

  Like

 3. Toen ik begon te lezen dacht ik dat je het over mij had… Hoe herkenbaar kan een gevoel zijn… Ik heb zelfs niet de ambitie om een marathon te lopen, zou gewoon al blij zijn mocht ik er in slagen eens af en toe een half uurtje buiten te lopen om uit te waaien…

  Veel succes, ik ben er zeker van dat je zal slagen en inderdaad, is de tijd echt zo belangrijk…

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s