Honden en andere gevaren langs het jaagpad

 Tijdens de balletles van mijn tweeling ben ik gaan lopen langs het kanaal Brugge-Oostende. Had ik me even mispakt. Ondanks het verbodsteken voor verkeer werd ik langs het jaagpad door wel 30 voorbij vlammende (vrachtwagens) verrast. Geen fietspad. Geen voetpad. Dit was onveilig.

Pas na enkele kilometers hield dit op en kon ik deze foto maken. Ik besliste door te lopen tot de brug van Nieuwege om aan de andere kant van het zeekanaal te terug te lopen. Daar was geen verkeer.
Het gemotoriseerd verkeer was geweken maar even voor de brug spotte ik in de verte het silhouet van een Dobberman zonder leiband. Angstzweet brak uit. Hopen op het beste. Niet vrezen dat het beest op mij zou springen, laat staan bijten. Toen zag ik het baasje. “Hallo, hey Jim!”, riep ik. Het was een ex-student Sportmanagement van me die nu het biercafé Bistro Nieuwege uitbaat. Mijn angst voor de hond was snel weg.

Ongeveer 45 minuten rustig lopen, had mijn coach gezegd. Klein probleem: niet overal zijn bruggen om terug aan de goede kant van het kanaal te geraken. Ik had 10 km gelopen in 56 minuten maar ik schatte dat er nog 2,5 km afstand naar de balletschool te overbruggen was. Het was te koud om te wandelen. De beste oplossing leek een traag loopje als afsluiter. Wat ik dan maar deed. 

Auteur: katrn

Passion for trail running, mountain bike and kayak.

4 gedachten over “Honden en andere gevaren langs het jaagpad”

  1. Honden en lopers, niet altijd een goed huwelijk. Mijn ervaring leert dat als er een -vrijlopende- hond op mij afkomt het goed is om te vertragen, te stappen en eventueel te stoppen. Bijna altijd zal de hond ook blijven staan en niet agressief reageren. De eigenaar heeft dan ook de tijd om de hond aan te lijnen.
    Probeer zeker niet weg te lopen, de hond is toch sneller dan jou en in zijn (honde)logica is iemand die wegloopt een gevaar dat moet gestopt worden.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s