Lopen met of zonder coaching?

  

Twijfel om deze foto te posten was er zeker. Al die selfies en bijhorende bedenkingen. Waarschijnlijk is dit ijdelheid waar niet iedereen mee gediend is. Maar ik ben al langer op een leeftijd goedkomen dat ik me nergens voor schaam. Ik wil in dit bericht namelijk ook de lichamelijke benefits van coaching door Runcoach.be laten zien en daar horen nu eenmaal visuele middelen bij. 

Natuurlijk kan je lopen zonder coach. Maar ik heb drie vliegen in één klap. Runcoach.be = Trainer + Voedingsdeskundige + Psycholoog. 

Lopen doe ik al bijna 10 jaar maar op een bepaald ogenblik was het vet van de soep. Ik vond mijn draai niet meer. Sedert ik mij laat coachen, heb ik nog nooit zo genoten van het lopen en voel ik me beter dan ooit in mijn vel en hoofd. Alles loopt letterlijk beter, de energiebalans is prima en mijn zelfvertrouwen boost. Ik zou nu al niet meer zonder willen want zonder professionele ondersteuning kan ik dit niet bereiken. In mijn geval door een drukke combinatie professioneel en gezinsleven. En ja, ook faalangst en onvoldoende zelfvertrouwen.

De coaching is gebaseerd op 3 pijlers die elkaar onderling nog extra stimuleren. Lopen, eten en mentale kracht.

Aangepaste looptraining op zich alleen vormt niet de basis. Het is een deel. Het wekelijkse voedingsadvies met feedback en bijsturing is de tweede pijler. Geen dieet of maaltijdvervangers maar een gezond eetpatroon. Door zijn professionele ervaring als psychotherapeut scoort mijn loopcoach naar mijn mening het allerbest op de derde pijler: wekelijkse mentale ondersteuning. Hiermee maakt hij het grote verschil. Als ultra-trailloper en foodie heeft hij een meer dan degelijke kennis van lopen en voeding maar zijn psychologische, immer motiverende aanpak maakt het geheel af. Er zijn dus drie redenen waarom ik elke vrijdag uitkijk naar zijn e-mail met de wekelijkse opvolging.

Auteur: katrn

Passion for trail running, mountain bike and kayak.

5 gedachten over “Lopen met of zonder coaching?”

    1. 🙂 Hij communiceert niet vanuit zijn hoedanigheid als partner maar van coach. Ook als ik bij hem op consultatie ga, is dat in de rol van dienstverlener versus klant. Als ik een opdracht voor zijn werk uitvoer, zit ik ook niet op zijn schoot ;-).

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s